Desserter

Opskrifterne står fortløbende i alfabetisk rækkefølge.


CHOKOLADEDESSERT MED ANANAS (8 pers.)

4 past. æggeblommer røres med
1 spsk. flormelis
250 g mørk chokolade smeltes i
1 dl ananassaft
½ l piskefløde, pisket til flødeskum
8 skiver ananas, skåret i små stykker.

Bland den afkølede chokolademasse i forsigtigt i æggemassen. Flødeskummet vendes i. Bland ananasstykkerne i.
Hældes i en stor skål eller portionsskåle, og står 3-4 timer i køleskab.
Pynt: Chokolade og ananas + evt. nødder og knuste makroner.


ISLAGKAGE PÅ HAVREGRYNSBUND (Mor Hannes)

75 g smeltet smør
100 g havregryn
125 g sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
25 g mel

Bages i smurt lagkageform i 20 min. ved 175'C.

Fyld:
1 pk. dybfrossen jordbær / skovbærblanding,
Optøes helt eller delvis. Lægges på lagkagebunden 1 tmes tid før servering, så saften kan trække ned. Pres evt. lidt på bærrene.
Nogle skiver vanilleis toppes op, og kom lidt flødeskum over.
Pynt med chokolade.

MAKRONBAGTE FERSKNER MED MASCAPONECREME (6 pers.)

6 modne ferskner
125 g knuste makroner
50-75 g smør
3-4 spsk. vin santo eller marsala
4 æggeblommer

Mascaponecreme:
4 past. æggeblommer piskes med
60 g sukker.
Korn af en ½ stang vanille udrøres i
1 spsk. kogt vand. Blandes i æggemassen med
250 g mascapone.
Stilles på køl til servering.

Knus makronerne i blenderen (eller på anden vis). Bland smør og vin i. Rør æggeblommerne i.
Del fersknerne i halve. Læg dem i et smurt ildfast fad med åbningen opad. Fordel makronmassen i fersknerne.
Stil fadet på køl indtil de skal bages: 180'C i ca. 20 min. til fyldet er gennembagt.


SPRØDE VAFLER (8 pers.)

400 g mel
150 g sukker
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
175 g margarine, smeltet og afkølet
6 dl mælk
2 æg

Tørre dele blandes.
Margarine og mælk tilsættes.
Æg tilsættes
Hvile ½-1 time - Det skal jeg også
Røres igennem inden bagning

UNDERGROUNDS PÆRETÆRTE

250 g mel
150 g margarine
110 g sukker
1/4 spsk. stødt ingefær
1 spsk. med top vanille
1 spsk. med top kanel
1 æg
1 ds. henkogte pærer
Evt. mandler eller nødder

Dejen deles i 2. Bunden trykkes ud i en smurt tærteform. Drys evt. mandler eller nødder over. Læg pærer på. Låget rulles ud og lægges på.

Bages i 30-45 min. ved 180'C


ÆBLEDESSERT (Jettes)

Syrlige æbler i både
Groft havregryn
Brun farin
Rosiner
Kanel
Evt. nødder

Det hele blandes sammen med lidt smeltet margarine.
Bages ½ time ved 200'C.
Server creme fraiche, flødeskum eller mascaponecreme til.