søndag den 22. november 2015

Så røg den aften

Da jeg kom hjem i går efter julemarkedet, vidste jeg, at jeg skulle være alene hjemme om aftenen. Det havde jeg glædet mig til. Alene tid der kunne bruges på at læse ugeblade, reklamer, cykle aftentur med hunden, sidde med benene oppe, se en krimi i tv, og ellers ingen ting - for en gangs skyld.

Ens børn skal jo lære at klare sig selv. Lasse skulle til fest i Skanderborg. I flere dage i forvejen sagde jeg til ham, at nu skulle han finde ud af at komme dertil, for jeg var ikke hjemme. Find ud af noget med en bus - det er lørdag, og de kører ikke så tit i den retning, sagde jeg, for det er nemlig ikke hans stærkeste side at køre med offentlige transportmidler. (Siger det noget om ham eller os?). Ja, ja det skulle jeg ikke bekymre mig om. Han skulle nok finde ud af noget. Han skulle følges med én fra byen.

Jeg var hjemme kl. 16, og spurgte ham, om de havde fundet ud af noget med en bus. Festen skulle starte kl. 20, og de skulle med bus kl. 17.30. Der er kun 20 km til Skanderborg, så det er lang tid i bus. De kunne kun finde en bus til Horsens og derefter til Skanderborg, hvorefter de skulle gå ca. 15 min. 

Jeg havde det fint med, at de havde gennemgået processen med at finde ud af de offentlige transportmidler, så jeg tilbød at køre dem. Det var koldt og blæst op, og vejrudsigten lovede sæsonens første sne. Det tog de i mod. De ville gerne sættes af i Skanderborg, for så kunne de lige handle nogle drikkevarer og gå det sidste stykke. Enden på det blev, at nu havde tid til at købe ind allerede nu, så han cyklede ned i byen sammen med kammeraten. Han luftede hunden og vi fik aftensmad.

Det var godt, at de tog imod tilbudet om at blive kørt til døren. Det vist sig nemlig, at de 15 min var i bil. Der var over 10 km fra Skanderborg Station. Først blev vi ledt ud på motorvejen, derefter en mindre vej, så en endnu mindre vej uden kantafmærkningspæle, gennem en landby, ind af en flere km lang markvej gennem marker og skov og til sidst en lang grusvej inden vi så lys fra huset. Lige på tidspunkt var både drengene og jeg glade for, at jeg valgte at køre dem. Ellers var de 15 minutter,som de troede blevet til over blevet til 2 timers gåtur i den kolde blæst, og de ville være kommet meget for sent til festen, hvis de da ikke var blevet ramt af en bil i deres mørke tøj uden reflekser.

De ankom lige på slaget. Jeg ønskede dem en god fest, og sagde, at nu skulle de ikke finde på at gå til Skanderborg om natten eller næste dag. Jeg ville gerne hente.

Hvor om alting er: Klokken var 21 inden jeg kom hjem fra turen og den efterfølgende hundeluftetur. Jeg faldt næsten omgående i søvn, da jeg satte mig i sofaen. Det var så den aften!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar