onsdag den 25. april 2018

Sygehjælperkursus




Vi fik lært at anlægge NPA. Her brugte vi hinanden som figuranter. Det er ikke rart at få anlagt.

Skriftlig eksamen som multipel choise. 1/4 bestod ikke. De fik lov til at prøve igen et par dage senere. Der var et par stykker, der sagde farvel for denne gang.

Vi blev også beordret til at stå i underbukser (+BH), så skulle den anden halvdel af holdet brede tæpper og alutæpper ud, selv smide tøjet, og ligge i ske med den underafkølede.



Vi var figuranter for hinanden, så dagen gik hurtig. Vi har været meget heldige med vejret. Vi havde 4 mega svære handlebaner fredag aften, der skulle stresse os, hvilket bl.a. gav ovenstående udslag. Behandle en person efter eksplosion i total mørke uden brug af pandelampe. En 3. grads forbrænding (fuld sminket) i et varmt teknik rum. Behandling af en såret i en kørende bil. Behandling af en såret i en krybekælder. Jeg tror vi alle tap svedte. De 2 af banerne var under råben og skrigen. Meningen var at finde ud af, hvordan vi arbejde under stress. I dag har vi bl.a. skulle behandle en, der døde i vores arme. Vi byggede op - kravle, gå , løb. Eksamen lå så på gå-niveau. Man sveder som en hest. På 10 min skal man helst nå så langt i Cabcde algoritmen som muligt, så den sårede er klar til evac. Man skal bestå 4 ud af max 5 handlebaner. Alle på nær 2 måtte ud i 5 handleplaner - også mig. Bagefter drak jeg 1 l vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar