torsdag den 24. september 2015

Klinikpersonalers uddannelsesdag

I dag har jeg været på kursus: Klinikpersonalets uddannelsesdag afholdt af Praktiserende Lægers Organisation - kaldet PLO. Det blev afholdt på SAS Radisson i Århus. Der har jeg været på kursus flere gange og kursusfaciliteterne er rigtig gode.
Programmet for dagen fejlede i hvert tilfælde heller ikke noget. Især var jeg begejstret for foredraget med Michelle Hviid og sessionen om hormoner.
Det samlede program for dagen så ud som nedenstående:

Kl. 9.00 - 9.30: Ankomst og morgenbrød
Kl. 9.30 - 9.40: Velkomst og præsentation af dagens program v/Roar Maagaard, alment praktiserende læge
Kl. 9.40 - 10.40:  Find arbejdsglæden og tag ansvar v/Michelle Hviid, foredragsholder m.m.
Har du sagt det til din chef? Har du fortalt det til din kollega? Det spørgsmål stiller Michelle Hviid altid sine venner og familie, når de døjer med noget på arbejdspladsen, eller når de har fået en skidegod ide, og til Michelles frustration og store forundring, er svaret næsten altid “Nej” – de har IKKE fortalt det til nogen som helst på arbejdet. Hvorfor?
Den største stopklods i verden er “frygten for hvad de andre tænker”, den største energistøvsuger i verden er “frygten for hvad de andre tænker”. Det kan man dog godt gøre noget ved. Når vi med humor kan forholde os til vores egne svage og stærke sider. Når vi selvironisk tør tage ansvar for hvordan vi har det, både på de gode og de dårlige dage, så er det nemmere at være til, det er lettere for kollegaer at navigere, hverdagen er lettere og produktiviteten stiger, dit humør bliver bedre og det udløser handlekraft. Det er umuligt at skabe når man er styret af frygten for at fejle.
Michelle arbejder ud fra det hun kalder “De 3 friheder”:
1. Friheden ved virkelig at turde og ville livet. Vi har så vidt vides kun det ene..
2. Friheden i gode relationer og et stort og stærk netværk. Og hvad du kan gøre.
3. Friheden ved at være sig selv på godt og ondt. Den største frihed overhovedet.
Med udgangspunkt i hendes egen historie, serverer hun en model til at være løsningsorienteret i livet, til at turde livet, til at ville gå videre – selv når lokummet brænder, til at turde tage ansvar og til at turde grine af sig selv. For vi er allesammen latterlige.
Kl. 10.40 - 11.00: Kaffepause
Kl. 11.00 - 12.00: Trivsel og drivkraft på jobbet og privat - Chris MacDonald, foredragsholder og cand. scient i human fysiologi
For at trives skal vi hjælpe andre med at trives. Hvordan bliver man den gode kollega og derigennem opnår en øget arbejdsglæde i almen praksis? Ofte kan man føle, at man ikke har overskud til at være en god kollega fordi det vælter ind med patienter, eller være en god partner eller forælder fordi man har travlt på jobbet. 
At give andre folk – patienter eller familien - livskvalitet igennem respekt, opmuntring og tilgivelse, at være der for dem og at være med til at øge deres trivsel og glæde giver energi. Hvordan får vi startet den gode spiral for os selv – og så med den ”bivirkning”, at vi samtidig glæder dem omkring os?
Chris MacDonald tager dig bag om menneskets biologi, psykologi, fysiologi og sociologi. Derudover udforsker Chris MacDonald den tætte relation mellem livskvalitet, drivkraft, trivsel og ”high performance”. Det perfekte liv findes ikke, men Chris MacDonald giver dig inspiration til, hvordan du kan lære at nyde hverdagen.
Kl. 12.00 - 13.00: Frokost
Kl. 13.00 - 14.15: Alt om høfeber
Der findes ingen test, som viser, om patienten har høfeber. Sessionen omhandler, hvordan diagnosen stilles på baggrund af sygehistorie, symptomer og allergitests. Hvad kan personalets rolle i almen praksis være ved diagnose og behandling? Hvilke informationer skal patienten have, herunder egenomsorg?
Underviser:
Morten Junker Christensen, ph.d.-studerende, dermatologisk afdeling og allergicentret, Odense Universitetshospital
Kl. 14.15 - 14.45: Kaffepause
Kl. 14.45 - 16.00:  Hormonerne - fra prævention til behandling
Hvornår anvendes mini-piller, 2., 3. og 4. generations p-piller? Hvad er bedst? Og hvad med risikoen? Hvor ofte skal patienten komme til kontrol? Og hvad skal kontrolleres?
Hvilke hormontabletter skal bruges til behandling i klimakteriet? Og hvilke skal vi undgå? Hvad viser de nyeste undersøgelser - og hvad er konsekvensen?
Bliv opdateret og få overblik over, hvad du skal være opmærksom på, så du kan rådgive patienten om hormoner, både i telefonen og i konsultationen.
Underviser:
Ditte Trolle, gynækolog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar