søndag den 24. januar 2016

Pinen og Plagen

I dag har hele familien været til min svigermors fødselsdag. Af helbredsmæssige årsager kan hun ikke længere selv stå for en frokost til os allesammen. Hun havde derfor inviteret os til frokostbuffet på Pinenhus på Salling siden af Sallingsundbroen. Der er meget flot ved Limfjorden med udsigt fra restauranten til Mors og Sallingsundbroen. I dag var der tåget og sjap efter det større snefald i går. 

Jeg har lånt billeder fra nettet, sådan som det ser ud på andre årstider:Historien om Pinen og Plagen kommer kort her:
Færgeoverfarten
Siden oldtiden har der været færgedrift over Sallingsund mellem Pinen i Salling og Plagen på Mors. Overfarten fik disse navne, fordi det for de rejsende var en pine og en plage at komme over. Indtil 1873 foregik overfarten i åbne både med garvede rorkarle ved årene. Herefter flyttede overfarten til Nykøbing - Glyngøre.
I 1923 startede en ny guldalder for Pinen og Plagen, idet "Motorfolkets Færge" blev etableret med et par rappe færger- naturligvis kaldt "Pinen" og Plagen". Sallingsundbroen blev bygget i årerne 1973- 78. Indvielsen af broen i 1978 satte punktum for et stykke spændende egns- og færgehistorie. Med den nye bro startede en ny æra i egnens historie.

John fortalte drengene om, hvordan han som dreng rendte rundt mellem de ventende biler ved vejen til færgelejet, hvor de bl.a. samlede kapsler eller ispinde eller hvad de nu skulle bruge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar