Glutenfri

 Citronmåne

Ingredienser

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 3 æg
  •  dl. surmælksprodukt
  • 250 gram glutenfri mel
  • 1 tsk. vaniljepulver 
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 økologisk citroner 

Citronglasur

  • ca. 250 gram flormelis
  • Citronsaft eller kogende vand
  • Pynt: Revet citronskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Pisk smør, sukker og vanilje hvidt. Brug køkkenmaskine eller elpisker.
  • Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
  • Skyl citronerne og riv skallen groft og stil til side.
  • Pres citronerne og tilsæt halvdelen af citronsaften til dejen. Resten gemmes og pensles på kagen straks den kommer ud af ovnen.
  • Tilsæt surmælksprodukt.
  • Bland bagepulver med glutenfri mel og tilsæt.
  • Rør forsigtigt til melet er udrørt.
  • Pensl et højt tærtefad med smeltet smør og hæld dejen heri.
  • Bag citronkagen nederst i ovnen i minimum 35-40 minutter v. 160 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er gylden og når der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du stikker i.
  • Pensl straks citronsaft på kagen. Saften trænger ned i kagen og gør den svampet og giver den lækreste smag.
  • Rør glasur og fordel den på kagen når den er afkølet. Brug gerne citronsaft til glasuren, hvis du ønsker en meget syrlig kage
  • Drys den revne citronskal på straks inden glasuren tørrer.

Noter

Kagen har godt af at sætte sig lidt, så den kan fint bages dagen før den skal serveres
Kagen kan også laves som muffins i stedet. Tiden i ovnen nedsættes lidt.
Kagen er fryseegnet, dog uden glasur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar