Kager

Opskrifterne står i alfabetisk rækkefølge.


AMERICAN COOKIE

250 g margarine (evt. lidt mindre)
130 g sukker
90 g brun farin
1 tsk. vanille
2 store æg
350 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
3 dl. hk. chokolade
150 g hakkede hasselnødder eller valnødder

Pisk margarine med sukker, farin og vanille. Pisk æg i. Rør resten i.
Bag som småkager, der sættes på bageplade med teske, 7 min ved 200'.
Eller hæld blandingen i et smurt fad, og bag til ovefladen er gylden. Ca. 12 min. ved 200'.



CACAOSNITTER

125 g margarine
140 g sukker
5 æggeblommer
250 g mel
½ tsk bagepulver

Rulles ud på bagepapir i bradepandestørrelse. Syltetøj kommes på efter behag.

Fyld:
5 æggehvider piskes stive og blandes med
300 g sukker
125 g kokosmel
2 spsk havregryn
2½ spsk cacao

Bages ved 160' ½ time.
Skæres i snitter mens den er varm.
Fryseegnet og kan tøes op på 5-10 min.



FASTELAVNSBOLLER

75 g gær
2 dl mælk
1 tsk. salt
250 g smeltet, afkølet margarine
20 g sukker (1½ spsk.)
1 æg
Ca. 500 g mel

Kagecreme:
2 æg piskes i en gryde med 2 spsk. sukker.
Tilsæt 1 spsk maizena og 2½ dl mælk.
Bringes i kog under konstant piskning.
Smag til med vanillesukker.

Dejen rulles ud og skæres i firkanter 10x10 cm, hvorpå der lægges ca. 1 tsk. kagecreme. Firkanten foldes hjørne mod hjørne og resten samles og vrides. Sådan at cremen ikke løber ud. Kommer der kagecreme på hjørnerne kan bollen ikke samles.
Efterhæver 45 min. og bages ved 200'C i 12-15 min.


HINDBÆRSNITTER (Lise Lottes)

1 kg mel
750 g margarine
500 g sukker
4 æg
evt. lidt vanillesukker
Hindbærmarmelade (Vendelbo / Food-line. Obs. flyder ikke ud)
Flormelis + krymmel til pynt.

Mel, margarine, sukker, æg og vanillesukker blandes. Rulles ud i passende stykker som bages 10-12 min. ved 200'C.
Halvdelen smørres med marmelade og resten med glasur.
Skæres ud til passende størrelse på hindbærsnitter.
Kan evt. fryses med glasur. Er også gode dagen efter.



HINDBÆRTÆRTE

100 g smør røres hvidt og skummende med
90 g sukker.
1 æg røres i.
175 g mel +
1 tsk. bagepulver vendes i dejen.
1-2 dl hindbærsyltetøj

Det meste af dejen fordeles i en smurt tærteform.
Hæld syltetøjet over og fordel resten af dejen i små klatter på tærten.
Bages ca. 35 min. ved 200'C


ITALIENSK CHOKOLADEKAGE

150 g mørke chokolade smeltes i
1½ dl mælk. Afkøles herefter.
50 g mørk farin
1 tsk. vanillesukker
150 g sukker
100 g smør.
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver


Farin, vanillesukker og sukker piskes i smørret. Æggene piskes i. Chokolademassen røres i. Mel og bagepulver vendes i.

Bages i en smurt tærteform ca. 20 min. ved 200'C

Glasur:
150 g flormelis
3 spsk. smeltet smør
1 tsk. vanille
2 spsk. kold, stærk kaffe
Pyntes med knust Daim, 57 g, straks glasuren er smurt på kagen.



KANELGIFLER - sunde (24 stk.)

25 g gær
1 dl lunkent vand
2 dl minimælk
2 spsk. sukker
2 spsk. fromage frais
Ca. 400 hvedemel
1 æg til pensling

Kanelfyld:
3 spsk sukker
3 tsk. kanel.

Dejen hæver 1 time. Del dejen i 4. Rul hver af disse ud til en plade på ca. 20x30 cm. Fordel fyldet over. Rul sammen og skær ud i 6 stykker.
Bages ca. 15 min. ved 180'C.
Variation: Lav lidt mere kanelfyld, og lav sunde snegle.


KANELKAGE

500 g sukker
600 g mel
3 spsk. kanel
3 tsk. natron
7½ dl kærnemælk
175 g smeltet margarine

Glasur:
175 g smeltet margarine
350 g flormelis
3 spsk. cacao
1 past. æg

De tørre dele blandes med kærnemælk, hvorefter margarinen tilsættes.
Bages i en stor bradepande ca. 20 min. ved 200'C.
Glasuren røres, idet ægget tilsættes til sidst under kraftig omrøring. Hældes over kagen, straks den er kommet ud af ovnen.


KANELKNÆKBRØD, ca. 24 stk.


25 g gær
1 dl vand
100 + 100 g rugmel
100 g fuldkornshvedmel
150 g margarine
1½ dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1½ spsk. kanel
175 g hvedemel

Gær udrøres i vand. Tilsæt 100 g rugmel og lad stå ½ time. Smelt smør, tilsæt mælk og når det er lillefingervarmt, hældes det i gærblandingen. Tilsæt resten, og lad hæve ½ time. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Udstik form i f.eks. cirkler eller lav det i en stor plade som kan knækkes til brud efter bagning. 200' 20 min.
P.S. Bager ovnen uens, kan de mørkebrune kanter bruges som luksusgodbidder til hunden. Asli var vild med dem.


MUFFINS MED HVID JORDBÆRCHOKOLADE, ca. 25 stk.

300 g rørsukker
2 tsk vanillesukker
2 æg
100 g smeltet afkølet margarine
600 g hvedemel
4 tsk bagepulver
4,5 dl minimælk
150 g hakket hvid chokolade med jordbær

Pisk æg, sukker og vanillesukker skummende. Rør margarine i. Vend resten i. Hæld op i formene og bag ca. 20 min ved 200'C.


RABARBERKAGE (Blody Walkers 2005)

100 g margarine
3 dl sukker - 240 g
1 æg
3 dl mel - 230 g
1 tsk. bagepulver
1 tsk vanillesukker
1½ dl mælk
ca. 400 g rabarber

Margarine og sukker piskes. Ægget piskes i. Mel, bagepulver og mælk røres i. Hældes i en smurt bageform ca. 20x30 cm.
Rabarberne skylles og snittes i 2-3 cm store stykker og lægges ned i dejen.
Bages ved 175'C i ca. 50 min.


SNEGLE (30 stk.)

2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
½ tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
500 g hvedemel

Fyld:
150 g blødt smør
85 g sukker / farin
2 spsk. kanel

Efterhæver 30 min. Pensles med æg.
Bages 10 min. ved 225'C.


SØRENS NØDDEKAGE

300 g sukker piskes med
2 æg.
100 g kværnede nødder
150 g mel
2 tsk. bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
1 spsk. varmt vand
1 1/4 dl kaffefløde

Ingredienserne røres let i æggemassen.
Fyldes i en smurt raspdrysset springform.
Bages en lille time ved 175'C
Mens kagen endnu er varm, kommes smeltet chokolade over.



TVEBAKKEKAGE.

460 g margarine
400 g sukker
10 æggeblommer
800 g mel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
10 piskede æggehvider
1 kg flormelis
5 tsk. mandelessens
40 knuste tvebakker (1 pose) / erstat evt. med lidt makroner

Æggehvider, flormelis og mandelessens blandes godt. Kom derefter tvebakker i.

Beklæd en stor bradepande med grunddejen. Hæld fyldet på.
Bages ved 200'C i ca. 25 min.
Dæk med folie, hvis fyldet bliver mørkt.


VANDBAKKELSER

2 dl vand bringes i kog med
100 g margarine.
1 tsk. sukker +
½ tsk. salt +
100 g mel røres i den kogende masse.
3 æg røres i den afkølede masse ét ad gangen.

Sættes på en bageplade med 2 dessertskeer.
Bages 20-25 min. ved 200'C



ÆBLE-CHOKOLADEKAGE *

2 æg
175 g sukker
1 tsk. vanillesukker.
2 æbler, revet
50 g smeltet, afkølet margarine
125 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk. bagepulver
75 g hakket chokolade
1 dl. mælk

Æg piskes med sukker og vanillesukker. Resten røres i. Bages i en lille bageform ca. 40 min ved 175'C


ØLKAGE

500 g brun farin røres med
1 mørk hvidtøl
1 tsk. natron
1 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. nellike
500 g hvedemel

Bages i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Ca. 1 time ved 180'C. Dæk med staniol, hvor der er prikket nogle huller i.